Memòries de pluja, música i càmping / Memorias de lluvia, música y camping

*Entrada bilingüe*

Catalan version

Doncs ja veuen, hamijos:

Enguany, després de 5 anys d’absència per la meua banda, vaig tornar al festival arte-nativo, el Viñarock. I què volen que els conte d’una experiència tan intensa? La de grups que he vist en directe? El molt que m’ha plogut i el fred que he passat? El poc que he anat al bany? El regular que he dormit?

Doncs em van a permetre que m’isca per la tangent i deixe la resposta a aqueixes preguntes un poc en l’aire i que li dedique aquest post a les persones amb les quals he tingut el privilegi de gaudir a mort aquests 4 dies i que m’han fet viure una de les experiències més plenes i divertides de la meua vida. Així doncs, tropa: va per vostès!

Partim de la base que no estava molt convençut d’anar a aquest Viña: tenia l’entrada des de feia temps, però no amb qui anar-hi i estava un poc xafat d’ànim. Però els meus col·legues Juanito i Quique no es van resignar i es van oferir a anar amb mi en canvi de ser jo el conductor. No em va semblar mala idea, així que ens preparàrem els dies d’abans i vam partir a l’aventura.

Quan vam arribar a la zona d’acampada, estàvem bastant sols. Havíem arribat d’hora i se suposava que anàvem a guardar lloc per a la resta del nostre grup. El temps acompanyava i teníem birra. Encara que les coses no ixen sempre com esperem: els altres cotxes que venien es retardaven molt i la gent ens demanava acampar a la nostra vora. Al final, ens vam veure incapaços de dir que no a un grup bastant nombrós de xavals que ens va demanar per favor el lloc. Quan els vaig escoltar parlar en el nostre idioma, els vam proposar ajudar-los i entaulàrem conversa.

L’endemà va ser el que va definir la nostra relació: després d’un diluvi nocturn bestial i un altre al matí prou bonic, els nostres veïns s’apiadaren de nosaltres i ens van deixar entrar a la seua tenda. No van tardar en brindar-nos cadires, birres i riures. Ja estava fet: aqueixa gent ens havia salvat la vida, arribant fins i tot a donar-nos menjar més elaborat que el qual dúiem. En aqueix moment, desemparats com estàvem, rebre la solidaritat i amistat d’un grup de complets desconeguts ens va motivar al màxim. Decidírem doncs passar la resta del festival amb aquella tropa tan entranyable i divertida i rescabalar-los d’alguna manera.

Es poden imaginar el desenvolupament dels esdeveniments: riures, partides de cartes i altres jocs, concerts a tope i bon rotllo per onsevulla. Però el que més vam fer va ser llançar-nos destralades i repetir catch phrases fins a la sacietat. Era increïble que un grup de persones que s’acabava de conèixer tinguera tanta sintonia i xisclara de forma tan coordinada tantes xuminades com pianos. A continuació, el nostre repertori al complet:

Bukkake!!! La nostra frase més cèlebre i celebrada. La va llançar Juanito el dia que arribàrem i vaig pronosticar el seu desastre. Craso error: no només va ser un èxit de públic; també ho va ser de crítica: ja existeix el grup de tuenti “Yo también grité bukkake en el Viñarock”. I és que la frase es va expandir com un foc descontrolat de llarg a llarg del nostre perímetre. Cada vegada que ho xisclaves, com a mínim 3 tendes et responien amb un crit ple de força i bon rotllo, donava igual l’hora que fos. I, segons em conten, fins i tot en una ocasió van veure a un grup de tipets amb els calçotets baixats cridant-lo davant una tenda. Ja poden flipar-la.

King in the North! Frase encunyada per un servidor en honor a Cançó de Gel i Foc i que cridava cada vegada que tenia el meu martell en la mà. Que per què? Doncs no ho sé, però al meu grup va semblar agradar-los per ser seguidors de la sèrie. Així doncs, envoltat dels meus cavallers del Nord, em vaig convertir en tot un Stark, germà bastard inclòs, eh, Quique?

¡A tope con lo mío! Després de contar com vaig aconseguir que 30 alumnes meus cantaren aqueixa frase com espartans pel carrer, ens llancàrem a ella sense pietat.

¡Thor, dame tu fuerza! i ¡Bendícenos poderoso Ra! I és que els déus van ser invocats amb assiduïtat: Ra perquè brillara el sol. Thor perquè duia un martell. Em tem que Thor va ser el qual va escoltar les meues pregàries i ens va concedir la seua benedicció en forma d’abundants tempestats…

¡Del puro amor, nena! ¡Del puro amor! Una frase extreta del micro-relat sobre Romeo i Julieta que Berto Romero i companyia van crear per al seu programa de ràdio del Cansancio.com. Encara que aquesta frase no va ser tan popular, no es poden ni imaginar el sentiment amb el qual la dèiem.

Efectivamente… y sí. Una bestiesa adaptada d’una frase de La Hora Chanante, usada per a apuntar l’obvi. Va fer una parella perfecta amb altra frase de Joaquín Reyes: Hender lever, això que dius quan no saps què dir.

No tomorrow! Aqueix crit de guerra que et feia abandonar qualsevol dubte davant les reticències per a portar a terme algun pla absurd, normalment amb conseqüències funestes per a l’organisme.

Is dead / Is no more. El que passa quan segueixes al No tomorrow: que algú mor o desapareix de forma quasi permanent…

Patxi! Cridat de forma inconscient (una vegada més) per Juanito, aquesta vegada a l’assabentar-se que teníem veïns bascos. No va semblar importar-los, així que seguim amb això.

Joder, hermano. ¡Joder! Aclamada frase de Cálico Electrónico que ens apropiem per a expressar la nostra sorpresa davant una sobrada.

Bebelo tutto! Si recorden la meua estada per Itàlia, sabran per què aquesta frase pot donar tant joc.

En esos baños pillas cáncer de sida. És necessari que l’explique? Déux, quina dentera donaven els urinaris portàtils que havia per allí…

Són les 7:30! Èpic moment de Quique: arribàvem a les 7:30 d’un concert, ens llevem les botes, ens vam ficar en els sacs i vam escoltar a algú cantar aqueix tema de Piperrak que Boikot ha popularitzat, Cualquier día. Quan van cantar allò de “No sé dónde vivo. No sé qué hora es”, el bo del Peri els va xisclar indignadíssim: Són els 7:30! Volem dormir!

Paranoia, paranoia… Frase a l’estil dels Simpson. Per sort o per desgràcia, els últims 2 dies, vam viure més d’un moment en el qual no sabíem molt bé el que passava o ens costava creure-s’ho. Per tant… Paranoia, paranoia…

¡Una menor en mi cama, por favor! Aquesta no és nostra; és d’altres veïns valencians, però ens va marcar tant que no vam poder deixar-la anar. La dèiem dins de la tenda, però en veu baixa. Sent jo mestre, em va semblar particularment pertorbadora.

– El nostre himne oficial: Kampamento Krusty. El cantàrem molt, bé i per a tot. Les ovacions eren ensordidors, però se’ns va unir. Crec que se’ns va identificar com al Kampamento en sí mateix…

I ara, a petició popular (coaccionada i moltes vegades rebutjada), l’anècdota de la meua violació. I és que durant el Viña, love is in the air, És cert el que diuen: qui no pilla en el Vinya és perquè no vol (o perquè no li agafen el mòbil). Jo mateix em vaig dur molts besets de la tropa, però en la jornada del dilluns va passar una cosa. Una cosa que em traumatitzà i que els està donant als meus nous amics hores de conya a la meua costa:

Estant en la cua per a entrar al recinte i veure a Bongo Botrako, una segurata de mitjana edat em va parar i em va palpar. Ja saben on. Ejem. Va argumentar que era perquè la gent es ficava begudes ací i es volia assegurar. Ni el meu nivell etílic va poder ignorar el succeït i es veu que el meu rostre va reflectir el meu terror. Maria, l’única xica que anava en aqueix moment amb nosaltres, només va poder dir “Ai, mare. Ai, mare”. Sí, pense ometre els comentaris que es van fer en aqueix moment, però que sàpien que les conyes segueixen.

Ja ho veuen. Davant semblant panorama, com havia d’haver estat aquest si no el millor festival de la meua vida? No només això: ha estat una de les meues millors vivències, en la qual em vaig sentir abrigallat, estimat i integrat. Que t’abracen mentre saltes o que coregen el teu nom li puja la moral a qualsevol. Per això, gràcies a Quique, Juan, Maria, Albert, Sergio, Marcos, Borja, Inés, Dani, Clara, Francesc, Ioana, Emilio, Onofre i Rubén pels enormes, grats i hilarants moments que vam viure. Heu estat just el que necessitava: un bufe d’aire fresc. M’heu tornat les ganes de continuar amb il·lusió i bon humor i em duc una font inesgotable de somriures al rememorar el viscut. Per no parlar de les amistats que hem començat a forjar i que espere que es consoliden. D’antuvi, vos veig el divendres en els quintos.

I per a la pròxima, el promès post seriós. Seguisquen esperant un poc més, mantenint-se tunejats a la mateixa slowpkora en el mateix slowpoknal. Els assegure que serà bo… ¡del puro amor, nena! Del puro amor!

1

1

Spanish version

Pues ya ven, hamijos:

Este año, tras 5 años de ausencia por mi parte, volví al festival arte-nativo, el Viñarock. ¿Y qué quieren que les cuente de una experiencia tan intensa? ¿La de grupos que he visto en directo? ¿Lo mucho que me ha llovido y el frío que he pasado? ¿Lo poco que he ido al baño? ¿Lo regular que he dormido?

Pues me van a permitir que me salga por la tangente y deje la respuesta a esas preguntas un poco en el aire y que le dedique este post a las personas con las que he tenido el privilegio de disfrutar a muerte estos 4 días y que me han hecho vivir una de las experiencias más plenas y divertidas de mi vida. Así pues, tropa: ¡va por ustedes!

Partamos de la base de que no estaba muy convencido de ir a este Viña: tenía la entrada desde hace tiempo, pero no con quién ir y estaba un poco chafado de ánimo. Pero mis colegas Juanito y Quique no se resignaron y se ofrecieron a ir conmigo a cambio de ser yo el conductor. No me pareció mala idea, así que nos preparamos los días de antes y partimos a la aventura.

Cuando llegamos a la zona de acampada, estábamos bastante solos. Habíamos llegado temprano y se suponía que íbamos a guardar sitio para el resto de nuestro grupo. El tiempo acompañaba y teníamos birra. Aunque las cosas no salen siempre como esperamos: los otros coches que venían se retrasaban mucho y la gente nos pedía acampar a nuestra vera. Al final, nos vimos incapaces de decir que no a un grupo bastante numeroso de chavales que nos pidió por favor el sitio. Cuando les oí hablar en nuestro idioma, les propusimos ayudarles y entablamos conversación.

El día siguiente fue el que definió nuestra relación: tras un diluvio nocturno bestial y otro mañanero bastante bonico, nuestros vecinos se apiadaron de nosotros y nos dejaron entrar a su tienda. No tardaron en brindarnos sillas, birras y risas. Ya estaba hecho: esa gente nos había salvado la vida, llegando incluso a darnos comida más elaborada que la que llevábamos. En ese momento, desamparados como estábamos, recibir la solidaridad y amistad de un grupo de completos desconocidos nos motivó a tope. Decidimos pues pasar el resto del festival con aquella tropa tan entrañable y divertida y resarcirlos de alguna manera.

Se pueden imaginar el desarrollo de los acontecimientos: risas, partidas de cartas y otros juegos, conciertos a tope y buen rollo por doquier. Pero lo que más hicimos fue lanzarnos puyas y repetir catch phrases hasta la saciedad. Era increíble que un grupo de personas que se acababa de conocer tuviese tanta sintonía y chillase de forma tan coordinada tantas chorradas como pianos. A continuación, nuestro repertorio al completo:

¡¡¡Bukkake!!! Nuestra frase más célebre y celebrada. La lanzó Juanito el día que llegamos y pronostiqué su desastre. Craso error: no sólo fue un éxito de público; también lo fue de crítica: ya existe el grupo de tuenti “Yo también grité bukkake en el Viñarock”. Y es que la frase se expandió como un fuego descontrolado a lo largo y ancho de nuestro perímetro. Cada vez que lo chillabas, como mínimo 3 tiendas te respondían con un grito lleno de fuerza y buen rollo, da igual la hora que fuese. Y, según me cuentan, incluso en una ocasión vieron a un grupo de tíos con los gallumbos bajados gritándolo ante una tienda. Ya pueden fliparla.

King in the North! Frase acuñada por un servidor en honor a Canción de Hielo y Fuego y que gritaba cada vez que tenía mi martillo en la mano. ¿Que por qué? Pues no lo sé, pero a mi grupo pareció gustarles por ser seguidores de la serie. Así pues, rodeado de mis caballeros del Norte, me convertí en todo un Stark, hermano bastardo incluido, ¿eh, Quique?

¡A tope con lo mío! Tras contar cómo conseguí que 30 alumnos míos cantasen esa frase como espartanos por la calle, nos lanzamos a ella sin piedad.

– ¡Thor, dame tu fuerza! y ¡Bendícenos poderoso Ra! Y es que los dioses fueron invocados con asiduidad: Ra para que brillase el sol. Thor porque llevaba un martillo. Me temo que Thor fue el que escuchó mis plegarias y nos concedió su bendición en forma de abundantes tempestades…

¡Del puro amor, nena! ¡Del puro amor! Una frase extraída del micro-relato sobre Romeo y Julieta que Berto Romero y compañía crearon para su programa de radio del cansancio. Aunque esta frase no fue tan popular, no se pueden ni imaginar el sentimiento con el que la decíamos.

Efectivamente… y sí. Una tontuna adaptada de una frase de La Hora Chanante, usada para apuntar lo obvio. Hizo una pareja perfecta con otra frase de Joaquín Reyes: Hender lever, eso que dices cuando no sabes qué decir.

No tomorrow! Ese grito de guerra que te hacía abandonar cualquier duda ante las reticencias para llevar a cabo algún plan disparatado, normalmente con consecuencias funestas para el organismo.

Is dead / Is no more. Lo que pasa cuando sigues al No tomorrow: que alguien muere o desaparece de forma casi permanente…

¡Patxi! Gritado de forma inconsciente (una vez más) por Juanito, esta vez al enterarse de que teníamos vecinos vascos. No pareció importarles, así que seguimos con ello.

Joder, hermano. ¡Joder! Aclamada frase de Cálico Electrónico que nos apropiamos para expresar nuestra sorpresa ante una sobrada.

¡Bebelo tutto! Si recuerdan mi estancia por Italia, sabrán por qué esta frase puede dar tanto juego.

En esos baños pillas cáncer de sida. ¿Es necesario que la explique? Diox, qué grima daban los urinarios portátiles que había por allí…

¡Son las 7:30! Épico momento de Quique: llegábamos a las 7:30 de un concierto, nos quitamos las botas, nos metimos en los sacos y escuchamos a alguien cantar ese tema de Piperrak que Boikot ha popularizado, Cualquier día. Cuando cantaron aquello de “No sé dónde vivo. No sé que hora es”, el bueno del Peri les chilló indignadísmo: Són les 7:30! Volem dormir!

Paranoia, paranoia… Frase al estilo de los Simpson. Por suerte o por desgracia, los últimos 2 días, vivimos más de un momento en el cual no sabíamos muy bien lo que pasaba o nos costaba creerlo. Por tanto… Paranoia, paranoia…

Una menor en mi cama, por favor. Ésta no es nuestra; es de otros vecinos valencianos, pero nos marcó tanto que no pudimos dejarla ir. La decíamos dentro de la tienda, pero en voz baja. Siendo yo maestro, me pareció particularmente perturbadora.

– Nuestro himno oficial: Kampamento Krusty. Lo cantamos mucho, bien y para todo. Las ovaciones eran ensordecedoras, pero nadie se nos unía. Creo que se nos identificó como el Kampamento en sí mismo…

Y ahora, a petición popular (coaccionada y muchas veces rechazada), la anécdota de mi violación. Y es que durante el Viña, love is in the air, Es cierto lo que dicen: el que no pilla cacho en el Viña es porque no quiere (o porque no le cogen el móvil). Yo mismo me llevé muchos besicos de la tropa, pero en la jornada del lunes pasó algo. Algo que me traumatizó y que les está dando a mis nuevos amigos horas de cachondeo a mi costa:

Estando en la cola para entrar al recinto y ver a Bongo Botrako, una segurata de mediana edad me paró y me palpó. Ya saben dónde. Ejem. Argumentó que era porque la gente se metía bebidas ahí y se quería asegurar. Ni mi nivel etílico pudo ignorar lo pasado y se ve que mi rostro reflejó mi terror. Maria, la única chica que iba en ese momento con nosotros, sólo pudo decir “Ai, mare. Ai, mare”. Sí, pienso omitir los comentarios que se hicieron en ese momento, pero que sepan que las coñas siguen.

Ya lo ven. Ante semejante panorama, ¿cómo tenía que haber sido este si no el mejor festival de mi vida? No sólo eso: ha sido una de mis mejores vivencias, en la que me sentí arropado, querido e integrado. Que te abracen mientras saltas o que coreen tu nombre le sube la moral a cualquiera.

Por eso, gracias a Quique, Juan, Maria, Albert, Sergio, Marcos, Borja, Inés, Dani, Clara, Francesc, Ioana, Emilio, Onofre y Rubén por los enormes, gratos y desternillantes momentos que vivimos. Habéis sido justo lo que necesitaba: un soplo de aire fresco. Me habéis devuelto las ganas de continuar con ilusión y buen humor y me llevo una fuente inagotable de sonrisas al rememorar lo vivido. Por no hablar de las amistades que hemos empezado a forjar y que espero que se consoliden, Por lo pronto, os veo el viernes en los quintos.

Y para la próxima, el prometido post serio. Sigan esperando un poco más, manteniéndose tuneados a la misma slowpkora en el mismo slowpoknal. Les aseguro que será bueno… ¡del puro amor, nena! ¡Del puro amor!

Etiquetes: , , ,

4 Respostes to “Memòries de pluja, música i càmping / Memorias de lluvia, música y camping”

 1. juanpons14 Says:

  Bukkake al King on the North

 2. juanpons14 Says:

  Bukkake al King on the North!

 3. Emilio Giordano Baza Says:

  “Era increïble que un grup de persones que s’acabava de conèixer tinguera tanta sintonia i xisclara de forma tan coordinada tantes xuminades com pianos.” Totalment d’acord.
  “Per això, gràcies a Quique, Juan, Maria, Albert, Sergio, Marcos, Borja, Inés, Dani, Clara, Francesc, Ioana, Emilio, Onofre i Rubén pels enormes, grats i hilarants moments que vam viure” I gràcies, gràcies a tu, pels matins obria abans les orelles que els ulls escoltant el “re-frito” de la nit que s’havia esfumat deixant noves joies de l’humor ebri. Visca el King Of The North!!
  ;)

 4. Ch@RLieRiCh@RD aka Slowpoke comentarista Says:

  Sou uns figures! The King in the North vos vol donar les gràcies una altra volta. Sou genials!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: