Acampanyat (V): … i per què no votar a uns altres / Acampañado (V): … y por qué no votar a otros

*Entrada bilingüe*

Catalan version

I ara toca parlar del PSOE, perquè a València els fa vergonya usar allò de País Valencià i el de PSPV ja no s’estila. Per no parlar de la qüestió de la llengua, no siga que es passen de catalanistes i aquesta massa indecisa no els vote per radicals.

1

El PSOE no para de dir que aquestes eleccions s’han de votar en clau local i autonòmica i no en clau estatal. Discrepe: és que Jorge Alarte, candidat del PSOE a presidir la Generalitat, ha mostrat algun tipus de dissidència pel que fa al discurs oficial del seu partit? S’ha oposat a alguna mesura presa per l’executiu central? De bo de bo creiem que és compatible que des de Madrid ens retallen drets amb que ens els mantinga o amplie el senyor Alarte? Quant ho dubte…

1

Amics i amigues: si volen votar al PSOE, facen-lo. Però no ho facen sota el pretext d’estar votant a l’esquerra o al vot útil per a vèncer al PP. Perquè, si es fixen, totes les mesures preses per aquest govern no han estat rebutjades pel PP (perquè estan d’acord amb elles), només pels partits de veritable esquerra com IU. Els anomenats partits nacionals s’embardissen en debats amb molta verborrea i poca substància. Només dissenteixen en les formes, no en els continguts. Així que ixen molt en la tele dient-se de tot, però després es reparteixen els trossos del pastís i complauen als seus amos: banquers i empresaris que condonen els deutes que ambdós contrauen durant les campanyes en canvi de futurs favors. No s’ho creuen? Repassem:

1

– El PSOE va portar a terme el rescat a la banca amb fons públics només començar la crisi. I, damunt, no es deia a quins bancs se salvava perquè no perdérem la nostra confiança en els causants d’aquest merder. El PP va estar d’acord.

1

– El PSOE ha fet una de les pitjors reformes laborals de la història perquè els mercats (aqueixos desconeguts que dicten els designis del món sense haver estat triats) li demandaven flexibilitat laboral. Així doncs, ara es pot acomiadar a un treballador adduint possibles pèrdues i en comptes de cobrar de l’atur 45 dies per any treballat, es cobren 20 i la meitat de l’acomiadament el paga el govern. Benefici net per a les empreses com Telefònica, que van a acomiadar al 25% de la seua plantilla a Espanya perquè els seus alts directius (com Zaplana) puguen pujar-se el sou.

Per la seua banda el PP es va abstenir, però ara demana amidades encara més dràstiques.

1

– També és responsable el PSOE de la reforma de les pensions, que allarga la nostra edat de jubilació fins als 67 anys. I això si té vostè sort i troba treball prompte i comença a cotitzar JA. El PP, que s’ho passa pipa fent de capdavanter de la 3ª edat, només es va quedar que es congelaven les pensions. La gent jove és més prescindible i difícil de manipular.

1

– Parlem de la Llei Sinde-Biden? Sí, aquesta que ens va fer el govern dels EUA i permet el tancament de webs sense garanties judicials. Aquesta que va impulsar el PSOE amb els seus col·legues de la SGAE i que va rebre el suport de PP i CiU. No els sembla una delícia?

1

– Passem a l’energia nuclear: el PSOE duia en el seu programa el tancament de nuclears i ara va i resulta que els allarga la vida útil, com és el cas de Cofrents. El PP, per descomptat, ha estat d’acord.

1

– Ai, què haurà estat d’aquell Zapatero darrere de la pancarta del No a la guerra! Perquè hem augmentat la nostra presència a Afganistan i ara som part del grupet que està atacant el Líban. Perquè cal protegir a la població d’un tio al que li veníem armes. Clar, que a Síria, Palestina i el Sàhara no moren innocents a les mans dels seus governs. Ai, calla. Que allí no hi ha petroli. I, com ve sent habitual, el PP ha donat el seu suport a aquest embull.

1

Han vist el diferents que són el PSOE i el PP? Res a veure l’u amb l’altre! Són dos pols completament oposats.

1

Senyores; senyors:

1

Hi ha més formes de fer les coses. Existeixen més possibilitats de les quals es creuen. No es deixen enganyar o arrossegar per la massa. Cerquen a un partit que represente els seus interessos i, per minoritari que siga, voten-lo. Sempre serà millor que dipositar la seua confiança en dos partits que duen governant des del 82 i ja han tingut moltes oportunitats de canviar les coses a millor.

1

Voten amb ganes, amb il·lusió i amb esperança de canvi. No ho facen per por. Potser, i només potser, si tots ho férem així, la cosa seria ben distinta.

1

Encara queden dies; encara puc donar més canya i menjar-los més el cap. Però per a això haurien de romandre tunejats a la mateixa slowpokora en el mateix slowpokanal!

1

1

Spanish version

Y ahora toca hablar del PSOE, porque en Valencia les da vergüenza usar aquello de País Valenciano y lo de PSPV ya no se estila. Por no hablar de la cuestión de la lengua, no sea que se pasen de catalanistas y esa masa indecisa no les vote por radicales.

1

El PSOE no para de decir que estas elecciones se tienen que votar en clave local y autonómica y no en clave estatal. Discrepo: ¿es que Jorge Alarte, candidato del PSOE a presidir la Generalitat, ha mostrado algún tipo de disidencia con respecto al discurso oficial de su partido? ¿Se ha opuesto a alguna medida tomada por el ejecutivo central? ¿De veras creemos que es compatible que desde Madrid nos recorten derechos con que nos los mantenga o amplíe el señor Alarte? Cuánto lo dudo…

1

Amigos y amigas: si quieren votar al PSOE, háganlo. Pero no lo hagan bajo el pretexto de estar votando a la izquierda o al voto útil para vencer al PP. Porque, si se fijan, todas las medidas tomadas por este gobierno no han sido rechazadas por el PP (porque están de acuerdo con ellas), sólo por los partidos de verdadera izquierda como IU. Los llamados partidos nacionales se enfrascan en debates con mucha verborrea y poca sustancia. Sólo disienten en las formas, no en los contenidos. Así que salen mucho en la tele diciéndose de todo, pero luego se reparten los trozos del pastel y complacen a sus amos: banqueros y empresarios que condonan las deudas que ambos contraen durante las campañas a cambio de futuros favores. ¿No se lo creen? Repasemos:

1

– El PSOE llevó a cabo el rescate a la banca con fondos públicos nada más empezar la crisis. Y, encima, no se decía a qué bancos se salvaba para que no perdiésemos nuestra confianza en los causantes de este estropicio. El PP estuvo de acuerdo.

1

– El PSOE ha hecho una de las peores reformas laborales de la historia porque los mercados (esos desconocidos que dictan los designios del mundo sin haber sido elegidos) le demandaban flexibilidad laboral. Así pues, ahora se puede despedir a un trabajador aduciendo posibles pérdidas y en vez de cobrar del paro 45 días por año trabajado, se cobran 20 y la mitad del despido lo paga el gobierno. Beneficio neto para las empresas como Telefónica, que van a despedir al 25% de su plantilla en España para que sus altos directivos (como Zaplana) puedan subirse el sueldo.

Por su parte el PP se abstuvo, pero ahora pide medidas todavía más drásticas.

1

– También es responsable el PSOE de la reforma de las pensiones, que alarga nuestra edad de jubilación hasta los 67 años. Y eso si tiene usted suerte y encuentra trabajo pronto y empieza a cotizar YA. El PP, que se lo pasa pipa haciendo de adalid de la 3ª edad, sólo se quedó en que se congelaban las pensiones. La gente joven es más prescindible y difícil de manipular.

1

– ¿Hablamos de la Ley Sinde-Biden? Sí, ésa que nos hizo el gobierno de EE.UU y permite el cierre de webs sin garantías judiciales. Ésa que impulsó el PSOE con sus colegas de la SGAE y que recibió el apoyo de PP y CiU. ¿No les parece una delicia?

1

– Pasemos a la energía nuclear: el PSOE llevaba en su programa el cierre de nucleares y ahora va y resulta que les alarga la vida útil, como es el caso de Cofrentes. El PP, por supuesto, ha estado de acuerdo.

1

– ¡Ay, qué habrá sido de aquel Zapatero detrás de la pancarta del No a la guerra! Porque hemos aumentado nuestra presencia en Afganistán y ahora somos parte del grupito que está atacando el Líbano. Porque hay que proteger a la población de un tío al que le vendíamos armas. Claro, que en Siria, Palestina y el Sáhara no mueren inocentes a manos de sus gobiernos. Ay, calla. Que allí no hay petróleo. Y, como viene siendo habitual, el PP ha dado su apoyo a este tinglado.

1

¿Han visto lo diferentes que son el PSOE y el PP? ¡Nada que ver el uno con el otro! Son dos polos completamente opuestos.

1

Señoras; señores:

1

Hay más formas de hacer las cosas. Existen más posibilidades de las que se creen. No se dejen engañar o arrastrar por la masa. Busquen a un partido que represente sus intereses y, por minoritario que sea, vótenlo. Siempre será mejor que depositar su confianza en dos partidos que llevan gobernando desde el 82 y ya han tenido muchas oportunidades de cambiar las cosas a mejor.

1

Voten con ganas, con ilusión y con esperanza de cambio. No lo hagan por miedo. Quizás, y sólo quizás, si todos lo hiciésemos así, la cosa sería bien distinta.

1

Aún quedan días; todavía puedo dar más caña y comerles más la cabeza. Pero para ello deberán permanecer tuneados a la misma slowpokora en el mismo slowpokanal!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: