Dies de col·legi (V) / Días de colegio (V)

*Entrada bilingüe*

Catalan version

Siguem realistes, amics i amigues:

En el col·legi fem el que podem. Però als més menuts els educa tota la tribu. Tot el que es fa en l’escola no serveix de res si una vegada fora, no es reforça.

1

Al seu torn, el col·legi no és un organisme aïllat: el que ocorre en el seu entorn més immediat o ens arriba per mig dels mitjans, influeix en el que ocorre dins de les aules.

1

Així que m’agradaria posar l’accent en la importància que tenen els mitjans a l’hora d’educar als nostres ciutadans més joves. Perquè moltes vegades se’ls eximeix de tota responsabilitat, quan en realitat suposen un factor de vital rellevància en el seu desenvolupament. Com exemple, el següent:

1

Anunci espanyol de Cola Cao: si compres el producte et regalen… el micròfon per a cantar el karaoke dels 40 principales! Per fi!

1

Ara, un programa infantil finlandès: “Hevisaurus”, un grup en el qual posen a uns quants músics vestits de “dinosauris heavys” per a ensenyar als més menuts el que és el Heavy Metal:

1

Hevisaurus és un grup de Heavy Metal del qual el mercat és el públic tant infantil com adult, doncs les seues lletres estan enfocades en l’aventura i la diversió, cantant en ocasions sobre els deures i sobre monstres. La història oficial en forma de conte explica que la banda va nàixer quan un encegador llamp i els encanteris d’unes bruixotes van destapar, van trencar i van retornar a la vida cinc ous de dinosauris del metall enterrats en una muntanya fa 65 milions d’anys.

1

Però com no van a ser un dels països amb major qualitat de vida i desenvolupament del món! Ens trauen anys d’avantatge! Anys, us dic! Quina creu de país…

1

I res més per avui. Confie que puga portar-los una entrada el dijous per a acomiadar el mes. Ja veurem. Però, si de cas, romanguen tunejats a la mateixa slowpokora en el mateix slowpokanal!

1

1

P.D: Gràcies al contacte de tuenti que em va passar l’esdeveniment sobre aquesta banda. I als creatius de Cola Cao: ja us val, ja.

1

1

Spanish version

Seamos realistas, amigos y amigas:

En el colegio hacemos lo que podemos. Pero a los más pequeños los educa toda la tribu. Todo lo que se hace en la escuela no sirve de nada si una vez fuera, no se refuerza.

1

A su vez, el colegio no es un organismo aislado: lo que ocurre en su entorno más inmediato o nos llega a través de los medios, influye en lo que ocurre dentro de las aulas.

1

Así que me gustaría hacer hincapié en la importancia que tienen los medios a la hora de educar a nuestros ciudadanos más jóvenes. Porque muchas veces se les exime de toda responsabilidad, cuando en realidad suponen un factor de vital relevancia en su desarrollo. Como ejemplo, lo siguiente:

1

Anuncio español de Cola Cao: si compras el producto te regalan… ¡el micrófono para cantar el karaoke de los 40 principales! ¡Por fin!

1

Ahora, un programa infantil finlandés: “Hevisaurus”, un grupo en el que ponen a unos cuantos músicos vestidos de “dinosaurios heavys” para enseñar a los más pequeños lo que es el Heavy Metal:

1

Hevisaurus es un grupo de Heavy Metal cuyo mercado es el público tanto infantil como adulto, pues sus letras están enfocadas en la aventura y la diversión, cantando en ocasiones sobre los deberes y sobre monstruos. La historia oficial en forma de cuento explica que la banda nació cuando un cegador rayo y los hechizos de unas brujas destaparon, rompieron y devolvieron a la vida cinco huevos de dinosaurios del metal enterrados en una montaña hace 65 millones de años.

1

¡Pero cómo no van a ser uno de los países con mayor calidad de vida y desarrollo del mundo! ¡Nos sacan años de ventaja! ¡Años, os digo! Qué cruz de país…

1

Y nada más por hoy. Confío en que pueda traerles una entrada el jueves para despedir el mes. Ya veremos. Pero, por si acaso, ¡permanezcan tuneados a la misma slowpokora en el mismo slowpokanal!

1

1

P.D: Gracias al contacto de tuenti que me pasó el evento sobre esta banda. Y a los creativos de Cola Cao: ya os vale, ya.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: