United by FAIL

*Entrada bilingüe*

Catalan version

Pot ser que sone trillat, però hi ha ocasions en les quals resulta ser cert. Em referisc a la idea que les postures diametralment oposades poden arribar a coincidir si es radicalitzen molt.

1

Fins a la data, pensava que tal asseveració era una bajanada, ja que dubte que jo mai coincidisca amb un feixista en no-res rellevant (i cas que així siga, no serà en el fons ni en la forma). Encara que fa poc, i com ja ve sent costum, va esdevenir un succés que em va obrir els ulls.

1

Barcelona, 12 d’octubre (Dia de la Hispanitat): un grup de feixistes amb un nom ridícul es concentren per a reivindicar la espanyolitat de Catalunya. Entre altres coses, es dediquen a retallar la Estelada (la bandera que representa al independentisme català) i reclamen la senyera com bandera pròpia.

1

Els sona açò d’alguna cosa? No sé, un exemple, així a l’atzar: a joves independentistes cremant banderes d’Espanya, potser?

1

En fi, ja saben la meua opinió política pel que fa a aquest assumpte: advoque pel catalanisme cultural dins del espanyolisme federal. Així doncs, que cremen o tallen banderes me la bufa prou. Però aborde aquest tema per altra sorprenent coincidència que els dos grups comparteixen. Parlem de eslogans:

1

En quants esdeveniments de masses que es retransmeten per la televisió hem pogut llegir allò de “Catalonia is not Spain”? I és que es malden en repetir-lo com mantra: Catalunya no és Espanya.

1

La resposta de la seua contrapartida castissa va ser aquest crit: “No ens enganyen, Catalunya és Espanya”.

1

I ara, el meu moment d’èxtasi. Jo em pose dempeus, assenyale a ambdós grups i, amb veu sorneguera, apuntille: WRONG! Quina gent més lerda. Catalunya ni és ni no és Espanya; Catalunya ÉS una REGIÓ que FORMA PART d’Espanya. Potser el seu missatge estiga implícit i tot el món entenga perfectament el que volen dir, però a mi m’agrada anar més enllà. Tal vegada ho faig perquè m’encanten la gramàtica i la sintaxi; pot ser que ho faça perquè m’agrada tocar els collons, qui sap?

1

En qualsevol cas, no és bell que dues ideologies antitètiques s’unisquen, encara que siga en l’error? Per a mi, no té preu. Per a tota la resta, Saber y Gañán, com sempre: a la mateixa slowpokora en el mateix slowpokanal.

1

1

Spanish version

Puede que suene trillado, pero hay ocasiones en las que resulta ser cierto. Me refiero a la idea de que las posturas diametralmente opuestas pueden llegar a coincidir si se radicalizan mucho.

1

Hasta la fecha, pensaba que tal aseveración era una soplapollez, ya que dudo que yo jamás coincida con un fascista en nada relevante (y caso de que así sea, no será en el fondo ni en la forma). Aunque hace poco, y como ya viene siendo costumbre, acaeció un suceso que me abrió los ojos.

1

Barcelona, 12 de octubre (Día de la Hispanidad): un grupo de fascistas con un nombre ridículo se concentran para reivindicar la españolidad de Cataluña. Entre otras cosas, se dedican a recortar la Estelada (la bandera que representa al independentismo catalán) y reclaman la senyera como bandera propia.

1

¿Les suena esto de algo? No sé, un ejemplo, así al azar: a jóvenes independentistas quemando banderas de España, ¿quizás?

1

En fin, ya saben mi opinión política con respecto a este asunto: abogo por el catalanismo cultural dentro del españolismo federal. Así pues, que quemen o corten banderas me la trae un poco al pairo. Pero abordo este tema por otra asombrosa coincidencia que los dos grupos comparten. Hablemos de eslogans:

1

¿En cuántos eventos de masas que se retransmiten por la televisión hemos podido leer aquello de “Catalonia is not Spain”? Y es que se afanan en repetirlo cual mantra: Cataluña no es España.

1

La respuesta de su contrapartida castiza fue este grito: “No nos engañan, Cataluña es España”.

1

Y ahora, mi momento de éxtasis. Yo me pongo de pie, señalo a ambos grupos y, con voz socarrona, apuntillo: WRONG! Menuda gente más lerda. Cataluña ni es ni no es España; Cataluña ES una REGIÓN que FORMA PARTE de España. Quizás su mensaje esté implícito y todo el mundo entienda perfectamente lo que quieren decir, pero a mí me gusta ir más allá. Tal vez lo hago porque me encantan la gramática y la sintaxis; puede que lo haga porque me gusta tocar los cojones, ¿quién sabe?

1

En cualquier caso, ¿no es hermoso que dos ideologías antitéticas se unan, aunque sea en el error? Para mí, no tiene precio. Para todo lo demás, Saber y Gañán, como siempre: a la misma slowpokora en el mismo slowpokanal.

Anuncis

Una resposta to “United by FAIL”

  1. Tono Says:

    Quant de temps sense llegir el teu blog.
    Doncs des del meu punt de vista, i després de tants anys que et conec( tot i que ultimament no tenim molt de contacte) crec que el teu moment d’èxtasi ve donat per un irremediable gust per tocar els collons…d’altra banda supose que la teua vocació magisterial també tindrà a vore. Pel que fa a la teua opinió sobre que és Catalunya i Espanya estic totalment d’acord, jeje.

    Cuidat!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: