Què inesperat… / Qué inesperado…

*Entrada bilingüe*

Catalan version

El pas del temps és curiós. Les generacions que vénen no solen compartir els punts de vista amb els seus predecessors. No obstant això, una sèrie de valors i idees sí prevalen per al manteniment del sistema. Quan és necessari un canvi del mateix, aquestes idees es descarten. A dia d’avui, amb la caiguda de la Unió Soviètica i la consolidació del capitalisme, les idees dels aliats occidentals de la Segona Guerra Mundial són els imperants en major o menor mesura. Per això, nosaltres, els quals els vam succeir, vam heretar la por i el fàstic que ens produeix la figura d’Adolf Hitler (excepte en el cas de l’extrema dreta, que em dóna bastant pena). El que ha canviat bastant és el tractament cap a la persona del Führer.

1

Tots i totes sabem dels crims dels quals va ser culpable aquest malparit i, en comptes de convertir-lo en blanc de la nostra fúria, fem muntatges humorístics amb la seua imatge:

1

A què es deu açò? Bé, jo li he donat bastants voltes i he arribat a la conclusió que és la nostra manera de venjar-nos d’aqueix monstre: encara que com el major assassí de la humanitat, passaràs a la història. Per tant, el nostre objectiu és que el teu record siga tacat i ridiculitzat fins a l’extenuació. És una manera de riure no només d’ell, sinó de tot el seu llegat i la seua ideologia. En aqueix sentit, àdhuc sent Internet la clau per a arribar a quotes tan surrealistes de mofa, no és quelcom nou: des de Chaplin fins a Mel Brooks passant per Tarantino, el líder del nazisme alemany ha estat constantment menyspreat com revenja per les atrocitats que va ordenar que es portaren a terme.

1

Crec que ha quedat bastant clar el que pretenc expressar, no? Ho dic perquè a partir d’ací és quan em quede en blanc i sol·licite la seua ajuda, lectors i lectores de la meua ànima:

1

Quan el dilluns passat vaig entrar en Youtube a la recerca dels vídeos del post del dimarts passat, vaig veure que tenien en portada el tall d’un programa japonès en el qual s’avançaven imatges en exclusiva para Pokémon Blanc i Negre. “Cony,” – vaig pensar jo- “ja van a traure altre, però no sé si per a DS; vaig a fer-li una ulladeta.” I en el minut 1:08 em vaig trobar a l’única persona que mai esperaria trobar-me en un programa per a xiquets:

1

Què collons fa Hitler en un programa sobre Pokémon?! I per què dimonis fa la salutació a la romana en el minut 3:19 i els altres li segueixen?! Significa açò que Pokémon és un joc de aleccionament nazi? M’eixirà bigotet si seguisc jugant? O és que simplement els japonesos estan sonats? Els interrogants s’acumulen…

1

I això seria tot per avui. A veure si amb un poc de sort (i una gran dosi de ganes) regressen els posts aquest diumenge. Ja ho saben: per al desenmascarament de més dictadors en programes infantils, romanguen tunejats a la mateixa slowpokora en el mateix slowpokanal!

1

1

Spanish version

El paso del tiempo es curioso. Las generaciones que vienen no suelen compartir los puntos de vista con sus predecesores. Sin embargo, una serie de valores e ideas sí prevalecen para el mantenimiento del sistema. Cuando es necesario un cambio del mismo, dichas ideas se descartan. A día de hoy, con la caída de la Unión Soviética y la consolidación del capitalismo, las ideas de los aliados occidentales de la Segunda Guerra Mundial son los imperantes en mayor o menor medida. Por eso, nosotros y nosotras, los que les sucedimos, heredamos el miedo y el asco que nos produce la figura de Adolf Hitler (excepto en el caso de la extrema derecha, que me da bastante pena). Lo que ha cambiado bastante es el tratamiento hacia la persona del Führer.

1

Todos y todas sabemos de los crímenes de los que fue culpable este bastardo y, en vez de convertirlo en blanco de nuestra furia, hacemos montajes humorísticos con su efigie:

1

¿A qué se debe esto? Bueno, yo le he dado bastantes vueltas y he llegado a la conclusión de que es nuestra manera de vengarnos de ese monstruo: aunque como el mayor asesino de la humanidad, pasarás a la historia. Por lo tanto, nuestro objetivo es que tu recuerdo sea mancillado y ridiculizado hasta la extenuación. Es una manera de reírnos no sólo de él, sino de todo su legado y su ideología. En ese sentido, aun siendo Internet la clave para llegar a cuotas tan surrealistas de mofa, no es algo nuevo: desde Chaplin hasta Mel Brooks pasando por Tarantino, el líder del nazismo alemán ha sido constantemente menospreciado como revancha por las atrocidades que ordenó que se llevasen a cabo.

1

Creo que ha quedado bastante claro lo que pretendo expresar, ¿no? Lo digo porque a partir de aquí es cuando me quedo en blanco y solicito su ayuda, lectores y lectoras de mi alma:

1

Cuando el lunes pasado entré en Youtube en busca de los vídeos del post del martes pasado, vi que tenían en portada el corte de un programa japonés en el que se adelantaban imágenes en exclusiva para Pokémon Blanco y Negro. “Coño,” – pensé yo- “ya van a sacar otro, pero no sé si para DS; voy a echarle un ojo.” Y en el minuto 1:08 me encontré a la única persona que nunca esperaría encontrarme en un programa para niños:

1

¡¿Qué cojones hace Hitler en un programa sobre Pokémon?! ¡¿Y por qué demonios hace el saludo a la romana en el minuto 3:19 y los demás le siguen?! ¿Significa esto que Pokémon es un juego de aleccionamiento nazi? ¿Me saldrá bigotico si sigo jugando? ¿O es que simplemente los japoneses están volaos? Los interrogantes se acumulan…

1

Y eso sería todo por hoy. A ver si con un poco de suerte (y una gran dosis de ganas) regresan los posts este domingo. Ya lo saben: ¡para el desenmascaramiento de más dictadores en programas infantiles, permanezcan tuneados a la misma slowpokora en el mismo slowpokanal!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: