I després diuen que Disney és només per a xiquets… / Y luego dicen que Disney es sólo para niños…

*Entrada bilingüe*

Catalan version

Des de fa cosa d’uns quants mesos, els espectadors de televisió d’una edat propera a la meua (tant majors com menors) hem viscut un succés increïblement inesperat: amb l’arribada de Disney Channel a la TDT, hem descobert una sèrie de qualitat com feia temps que no vèiem. Em referisc, òbviament, a la mai prou ponderada Phineas i Ferb.

1

Una sèrie divertida, àgil i original. Pot ser que el millor que la casa Disney ens haja brindat en molt temps, des dels nostres dies veient els dissabtes al matí el Club Disney prenent-nos el cola cao i el que anara que banyàrem en aquest.

1

Aquesta sèrie ha estat tot un raiget d’esperança després que la companyia d’EUA deixara de banda altres prometedors projectes com Dave el Bàrbar o Kuzco, un emperador en el cole i es dedicara a promocionar merdaces com Hannah Montana. Segons sembla, Disney va tractar de retenir al públic adolescent fent ficcions protagonitzades per gent de carn i ossos amb la vana esperança de donar així una aire de major maduresa. I és d’una d’aquestes sèries de la qual vull parlar. Es tracta de la sèrie que posen per les vesprades just després de Phienas i Ferb: Hotel, dulce hotel. Las aventuras de Zack y Cody.

1

Embriagat com estava un bon dia després de veure la sèrie dels germanastres inventors, li vaig tirar un ull al programa dels germans que viuen en un hotel i quina no seria la meua sorpresa al descobrir que la sèrie no és tan horrible com sembla a primera vista. Basada en personatges unidimensionals i estereotipats, la sèrie dóna el que promet: rialles fàcils, complint cadascun dels/les personatges el que s’espera d’ells/es. De totes maneres, avui hi ha una de les protagonistes de la qual vull parlar:

1

Aquesta és London Tipton, filla de l’amo de la cadena d’hotels Tipton i hereva de la basta fortuna familiar. Una xica realment idiota i superficial que només és capaç de veure les coses usant els diners com unitat de mesura. Dit açò, no els sona la xica? Ximple, rica, família hotelera, nom de capital europea,… Exacte:

1

El personatge està inspirat en Paris Hilton. És més, és una exacerbació de la fatxenda malcriada. Davant l’evidència, a un realment se li ocorre si un personatge que funciona de crítica satírica a una tia tan famosa està destinat per al supòsat públic infantil de la sèrie. Potser siga per a algú més adult. O millor: pot ser que siga la forma que empra la sèrie per a ensenyar que hi ha més coses que els diners. Ja saben: Disney sempre ens fica moralitats i missatges de bondat i amor en tots els seus programes i pel·lícules. Ah, els sempre políticament correctes amics de Disney…

1

I per a més revelacions de dibuixos animats, romanguen tunejats a la mateixa slowpokora en el mateix slowpokanal!

1

1

Spanish version

Desde hace cosa de unos cuantos meses, los espectadores de televisión de una edad cercana a la mía (tanto mayores como menores) hemos vivido un suceso hartamente inesperado: con la llegada de Disney Channel a la TDT, hemos descubierto una serie de calidad como hacía tiempo que no veíamos. Me refiero, obviamente, a la nunca lo suficientemente ponderada Phineas y Ferb.

1

Una serie divertida, ágil y original. Puede que lo mejor que la casa Disney nos haya brindado en mucho tiempo, desde nuestros días viendo los sábados por la mañana el Club Disney tomándonos el cola cao y lo que fuese que mojásemos en este.

1

Esta serie ha sido todo un rayito de esperanza después de que la compañía de EE.UU. dejase de lado otros prometedores proyectos como Dave el Bárbaro o Kuzco, un emperador en el cole y se dedicase a promocionar mierdacas como Hannah Montana. Por lo visto, Disney trató de retener al público adolescente haciendo ficciones protagonizadas por gente de carne y hueso con la vana esperanza de dar así una aire de mayor madurez. Y es de una de estas series de la que quiero hablar. Se trata de la serie que ponen por las tardes justo después de Phienas y Ferb: Hotel, dulce hotel. Las aventuras de Zack y Cody.

1

Embriagado como estaba un buen día tras ver la serie de los hermanastros inventores, le eché un ojo al programa de los hermanos que viven en un hotel y cuál no sería mi sorpresa al descubrir que la serie no es tan horrible como parece a simple vista. Basada en personajes unidimensionales y estereotipados, la serie da lo que promete: risas fáciles, cumpliendo cada uno de los/las personajes lo que se espera de ellos/as. De todas formas, hoy hay una de las protagonistas de la que quiero hablar:

1

Ésta es London Tipton, hija del dueño de la cadena de hoteles Tipton y heredera de la basta fortuna familiar. Una chica realmente idiota y superficial que sólo es capaz de ver las cosas usando el dinero como unidad de medida. Dicho esto, ¿no les suena la chica? Tonta, rica, familia hotelera, nombre de capital europea,… Exacto:

1

El personaje está inspirado en Paris Hilton. Es más, es una exacerbación de la pija niñata. Ante la evidencia, a uno realmente se le ocurre si un personaje que funciona de crítica satírica a una tía tan famosa está destinado para el supuesto público infantil de la serie. Quizás sea para alguien más adulto. O mejor: puede que sea la forma que emplea la serie para enseñar que hay algo más que el dinero. Ya saben: Disney siempre nos mete moralinas y mensajes de bondad y amor en todos sus programas y películas. Ah, los siempre políticamente correctos amigos de Disney…

1

Y para más revelaciones de dibujos animados, ¡permanezcan tuneados a la misma slowpokora en el mismo slowpokanal!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: